nyheter-bg

Hva er antikorrosjonsprinsippet til Dacromet-belegg?

postet på 2018-05-07Med den raske utviklingen av moderne produksjonsteknologi har flere og flere høyteknologiske produkter blitt tatt i bruk.Prosessteknologi gir mye bekvemmelighet til livet vårt.Dacromet bør forstås av mange mennesker.

 

Dacromet har applikasjoner i mange bransjer.Dacromet-teknologi er nå kombinert med mange belegg.Det kan ha en veldig god anti-korrosjonseffekt på overflaten av produktet.Så hvorfor er det i stand til å bevare materialet?

 

Dacromet-belegg, utseende matt sølvgrå, sammensatt av meget fine metallplater sink, aluminium og kromatkomponenter.Etter at arbeidsstykket var avoljet og kuleblåst, ble Dacromet dip-belagt.

 

Dacromet væske er en slags vannbasert behandlingsvæske.Metalldeler dyppes eller spraybørstes i en vannbasert behandlingsløsning, deretter størknes de i ovnen og bakes ved ca. 300°C for å danne et uorganisk belegg av sink, aluminium og krom.Når det er herdet, fordamper fuktigheten i beleggfilmen, organiske (cellulose) og andre flyktige komponenter, og den oksiderende egenskapen til det høyverdige kromsaltet i Dacromets moderlut gjør at elektrodepotensialet har en stor negativ verdi.

 

Etter aluminiumsfolieslurryen og jernmatrisen dannes en kromsaltforbindelse av Fe, Zn og Al.Fordi filmlaget oppnås direkte etter underlaget, er anti-korrosjonslaget ekstremt tett.Under det korrosive miljøet vil belegget danne tallrike primærbatterier, det vil si at de mer negative Al- og Zn-saltene vil bli etset bort først til de er mulig å korrodere selve substratet etter at det er konsumert.


Innleggstid: 13-jan-2022